fredag, februar 06, 2009

Enkelt er det nye billig!

Hvis du ser en reklame for et matprodukt på tv, hva er det første du tenker de vil reklamere med? At det er billig? Vel, det var før i tiden. Den gangen folk ville spare penger når de handlet, ikke energi.

Nå derimot, er det kommet noe nytt som trekker kunder. Noe bedre og tydeligvis mye mer attraktivt enn "2 for 10 "eller "billigere blir det ikke!". Nå skal nemlig alt være enklest mulig...
Hvor ofte hører man ikke "nå med enkel åpne-lukke pose" eller "nå trenger du ikke forlate stuen din for å få dette fantastiske produktet!" Alt skal være enklest, og ikke minst, latest mulig.

Særlig slående er reklamene på TV-shop for treningsapparater. Men trenger man å løfte en finger for å motta? Ja, men bare så vidt. Du må løfte fingeren for å slå nummeret, men der går grensen for hvor mange krefter du må bruke på å kjøpe. De pakker, leverer og installerer for deg. Easy, easy, easy... Lazy, lazy, lazy...

8 kommentarer:

Priya Prasath sa...

Hehe, snart så sitter vi vel på sofaen hele dagen og får skoleundervisninga på pcen og matvarene på døra ;)

Olve Hagen Wold sa...

Sliter litt med å forstå hva du vil frem til. For dem som kan litt om markedsdynamikk (dette er i grunnen tredjeklassestoff) handler konkurranse om å levere det beste og billigste tilbudet. Slik har det vært i alle tider, og jeg har i hvert fall ikke opplevd noen nedgang i reklamer om lave priser.

Anonym sa...

For oss som har studert markedsføring og samfunnsøkonomi på høgskolenivå, så har vi jo også lært at det ikke alltid er pris som teller, faktisk teller en del andre faktorer også når man snakker om konkurranse. Så argumentet ditt om at dette handler om å levere det beste og billigste tilbudet, i alle tilfeller, holder jo ikke mål på noe måte Olve. Hva du egentlig prøver å kommentere på i innlegget er jeg også litt usikker på, det sies jo lite om konkurransestrategier dette her, forstår det mer som en bekymring for hvilken retning samfunnet våres begynner å ta.

Olve Hagen Wold sa...

Så man lærer tredjeklassestoff på høyskolenivå?

Uansett, jeg må jo være enig med innlegget da. At alt blir enkelt er en skikkelig skummel utvikling.

Hildegunn sa...

Hva vet du om tredjeklassepensum egentlig?? Du er jo bare førstis!! Ikke overvurder deg selv nå, kjære Olve...

Og nå har du jo faktisk besvist at du bare liker å krangle! Ved først å legge inn kraftig motkritikk av innlegget, for deretter å si deg enig.. Håpløst!

Olve Hagen Wold sa...

1. Tredjeklasse på barneskolen!!!
2. Jeg var ironisk!!!
3. Ja, jeg elsker å krangle!!!

Anonym sa...

Det går jo an å uttale seg om det man faktisk vet noe om, ellers så ser jeg ikke poenget, men nå viser det seg at du bare er en førsteklassing.. Så da kan man neppe forvente mer enn usaklige argumenter uten hold!

Olve Hagen Wold sa...

Gratulerer, du vant nettopp arroganse-konkurransen for i dag. Damned, trodde jeg hadde den inne.