torsdag, august 14, 2008

Populistpartiet FRP

I dag kunne vi høre på radio at Fremskrittspartiet nå er større enn de tre rødgrønne partiene til sammen, på meningsmålingene. Dette viser at Norges befolkning nå er usikre på hva de skal mene og tro. Og det er da FRP er så fenomenalt gode til å komme med populistmeningene sine, som appelerer til enkle, men kortsiktige og egoistiske løsninger på midlertidige problemer. Som de "høye" bensinprisene og det grusomme faktum at vi tar inn mennesker med en annen bakgrunn enn nord-europesisk, på flukt fra krig og naturkatastrofer. Mennesker i situasjoner jeg ikke tror FRP-pilitikere kan innbille seg. De velger å mene at klimaendringene ikke finnes, rett og slett fordi det skaper mindre problemer for dem om de ikke er virkelige. Det er jo tross alt lettere sånn. Dessuten, hvorfor skal vi bry oss? Det kommer jo ikke til å ramme oss, eller? Egoisme er tydeligvis smittsomt.

Jeg er derimot ikke særlig redd på tema valget 2009. Når valgkampen begynner er FRP bare ute å kritiserer alt det den rødgrønne regjeringa ikke har fått til. Men hører vi noe om hva de skal gjøre hvis de vinner valget? Kutte i kultur og bistand? De kommer nok helt klart til å gjøre en kjempeinnsats på den fronten! FRP er derimot ikke særlig synlige i valgkampen, for da viser deg seg at FRP faktisk bare består av noen velgere som synes det de vil høres lurt nok ut. Men det er på overflaten! Derimot må vi, som vet om alt det flotte arbeidet den rødgrønne regjeringa har gjort siden 2005, skrike høyere slik at vi overdøver den dritten som blir slengt om oss fra FRP-standen. Vi har masse å være stolte av og en organisasjon med hold i. For oss handler det om ideologi og solidaritet, ikke popularitet og egoisme.

11 kommentarer:

Olve Hagen Wold sa...

FrPs egoisme og usolidaritet er kun småtteri i forhold til proteksjonismen dere har kjempet for.

Hildegunn sa...

Proteksjonisme er ikke en negativ ting.

Priya Prasath sa...

Overproteksjonisme kan være en dårlig ting, men Arbeiderpartiet kan ikke bli anklaget for det. Og selv ikke det måler seg med FrPs egoisme og ikke minst, usolidariske måter!

Olve Hagen Wold sa...

Gah... Noen utsagn er så dumme at det bare gjør vondt.

For å backe det opp med saklige argumenter; det er to grunner til at Afrika sulter: fascismen i Afrika og proteksjonismen i Vesten. Det finnes ingenting som er mer ødeleggende for sin egen og andres velstand enn å mure seg selv inne og sabotere det frie markedet. Utsagnet ditt er ikke bare dumt, det er ren ondskap, fordi mennesker som deg fører til at andre sulter og dør. Deres blod er på dine hender, glem ikke det.

Olve Hagen Wold sa...

Nå stemmer det ikke at FrP ikke har noen ideologi, men det er fortsatt bedre enn å være fascist.

Hildegunn sa...

Ja, noen utsagn er så syke at det gjør vondt. Som f.eks det siste gullkornet fra deg!
Det går ikke ann å kalle en sosialdemokrat fascist, det er å drite seg ut. Skjerp deg!

Først og fremst; proteksjonisme er positivt for et lands økonomi, i den grad man produserer varer som kan brukes av landet selv. Overproteskjonisme har store konsekvenser, men nå har aldri Norge hatt overproteksjonisme, heller en fin balansegang.

Deretter, det er store unioner for handel, som f.eks EU (som du sikkert er heftig tilhenger av) som stenger Afrika ute fra markedet, ved å handle mellom sine rike medlemsland. EU subsidierer sukkerproduksjon i Danmark, så sukker fra Uganda aldri kan konkurrere med EUs tilbud en gang, selv om Uganda har et klima mye bedre egnet for sukkerproduksjon.

Og sist men ikke minst; "Deres blod er på dine hender, glem ikke det". Hva er dette for noe skittkasting og svartmaling! Her er du rett og slett useriøs. Det er det ingen vits i å kommentere en gang...

Olve Hagen Wold sa...

Jeg kan kalle deg akkurat hva jeg vil, det relevante er vel om jeg har hold i anklagene mine. Bruk heller tiden på å peke ut forskjellene mellom din ideologi og fascismen. Men jeg tviler på at du vet noe om fascismen, så det kan nok bli vanskelig. En annen ting som kan bli vanskelig å forklare, med din overlegne innsikt i økonomi og samfunnskunnskap, er hvorfor, hvis det ikke skyldes proteksjonisme og fascisme, Afrika sulter.

Jeg er naturligvis heller ikke noen stor fan av EU, blant annet av dine grunner.

(Jeg skal naturligvis komme tilbake med noe skikkelig argumentasjon når jeg får tid, men gi meg først noe skikkelig å bite i.)

Olve Hagen Wold sa...

Når det gjelder populisme, dette kommenterte jeg på bloggen til en FpUer:

"Kyle, du har visst misforstått begrepet "populistisme". Populisme, eller høyrepopulisme, er en politisk ideologi som oppsto som en reaksjon mot eliten og klassesamfunnet. Populister mener ingen skal være bedre enn andre, derfor ønsker de å rive ned de eksisterende hiearkier og frata eliten deres spesielle privilegier. Dette gjelder spesielt kulturelitens privilegie til å definere god og dårlig smak. Populismens viktigste tese er at det folket foretrekker alltid er det beste. Det finnes, i følge dem, ikke god og dårlig smak. Derfor Siv Jensens forkjærlighet for Melodi Grand Prix og derfor ditt innlegg her.

Populismen har forsåvidt samme utgangspunkt som sosialismen, men den går i motsatt retning. I stedet for å tvinge sin visjon på folket, hører de på hva folket ønsker. For den vanlige, hardtarbeidende proletærer ønsker ikke sosialisme, han ønsker rettigheter og å få beholde mest mulig av inntekten sin. Derfor har populismen svært mye til felles med den klassiske liberalismen.

Populismen har sitt navn fordi den prøver å alltid ta folkets side. Dette må derimot ikke tolkes som om dere alltid endrer mening når folket gjør det, dere gjør det bare en gang i blant. Populister har sine prinsipper, blant annet ville Frp-lederen aldri sagt at Pink Floyd er bedre enn Melodi Grand Prix, ei heller ville dere kunne gått inn for økt beskatning av folket.

Så neste gang du hører ordet "populisme", ikke tenk på det som et sjellsord. Du kan bære ideologien din med stolthet. Men jeg vil aldri støtte den!"

Anonym sa...

"Jeg kan kalle deg akkurat hva jeg vil"
....viser igjen hvor gammel du er, hvem trenger å kalle sine politiske motstandere noe som helst annet enn deres navn? De som er useriøse. Ikke at du sier at du nødvendigvis er imot politikken, du fremmer jo aldri det du faktisk tror på selv, bare rakker ned på det andre måtte mene. Eneste er at du er imot EU, jaja..

"Bruk heller tiden på å peke ut forskjellene mellom din ideologi og fascismen. Men jeg tviler på at du vet noe om fascismen, så det kan nok bli vanskelig."
Javel, hva vet så du om fascismen, siden du sammenligner en sosialdemokrat med den fascist? Nei, lille Olve, på tide å begynne å tenke seg om, er det ikke?

Unknown sa...

Populismen det er prat om her har vel ingenting med melodi grand prix og musikk og gjøre? Det er sensur og maktmisbruk, og det er vel neppe relevant her. Det det er prat om er at de som er ansvarlige for landet, og som skal tale på folkets vegne, også skal sikre at alle i samfunnet har det så bra som mulig. Spesielt de svakeste. Skal man følge den populistiske, kortsiktige, liberale ideologien til frP forblir pengene der de er, og godene forblir fordelt slik de er. Sosialisme og sosialdemokratiet, med skatter som sørger for fellesskapsløsninger, har som mål å sørge for at også de svakeste i samfunnet får en god levestandard, samt vanlige folk.

Så når det gjelder Afrika. Jeg er enig i at Vesten er skyld i mye av forskjellene mellom afrika og vesten. Men her hadde Europa et forsprang når det gjaldt industrialisering helt fra starten av, og den enorme veksten i velstand i Europa, og for ikke å snakke om måten europeere trådte inn i afrika. Man laget helt unaturlige grenser som forårsakte flere stammekonflikter enn det allerede var, misbrukte folket og dermed stadfestet skeivheten herfra. Og dette var altså en del av denne fantastiske liberalismen og egoistiske individualismen, som går ut på å fremme dine egne interesser først. Slik har de som allerede har mest, muligheten til å få enda mer og misbruke de med mindre til å få det. Dette er ren og skjær fascisme, min venn.

Unknown sa...

Forresten skjønner jeg ikke helt hva du vil med den kommentaren din; Så neste gang du hører ordet "populisme", ikke tenk på det som et sjellsord. Du kan bære ideologien din med stolthet. Men jeg vil aldri støtte den!" Du mener altså at populisme er det absolutte folkets beste, men det er ikke dette du står for? Du har mange meninger om hva politikk og ideologi er, men du står ikke for det du selv mener er det beste?